„Ki gépen száll fölébe…”

Újragondolva Radnóti klasszikusát, a megfelelő sort így is befejezhetnénk: …annak megadatik az a látvány, amit innen a földről el sem tudunk képzelni.

A hőlégballonos utazás a ma ismert repülési formák legősebbike. Elvét már a Shu dinasztia idején Kongming lámpások levegőbe juttatására használó kínaiaik is ismerték, az első emberi repülést pedig – hosszas kísérletezgetést követően – a XVIII. századi Franciaországban, a Montgolfier-fivérek valósították meg. Bár repülési elve természetesen változatlan, a hőlégballon minden eleme rengeteg, elsősorban a biztonságot és az üzemanyag-hatékonyságot eredményező fejlődésen ment keresztül azóta, így a hőlégballonozás ma a legbiztonságosabb repülési forma.

Akinek volt már benne része, az visszavágyik a levegőbe, akinek még nem, annak szívből ajánljuk! A hangtalan emelkedés, a madártávlatból élvezhető páratlan panoráma semmihez nem hasonlítható élmény, pláne, ha minderre az alattunk elterülő Novohrad-Nógrád Geopark természeti csodái, a dimbes-dombos medvesi tájból kiemelkedő végvárak, titokzatos vulkáni sziklák, napfényt visszaverő tavak, összefüggő erdőségek s szépséges mezők felett kerül sor.

A Macskakő Vendégház szállóvendégeként most te is kipróbálhatod a hőlégballonozást!

Az átlagosan 1óra időtartamú látványrepülés (+/-15 perc időjárástól ill. leszállóhelytől függően) a Medvesalja Polgári Társulás szervezésében minimum 4 fős csoportok esetén vehető igénybe, 110 EUR/fő áron.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, kérlek keresd Torma Szabinát az alábbi elérhetőségek bármelyikén (és hivatkozz a Macskakő Vendégházra):

ts-awesome-phone: +421 907200760

ts-awesome-envelopeszabi65@gmail.com