Ajándék szállás 2 éj 2 főre?
2015.10.23.
10% FORENSIS kártya kedvezmény
2016.05.13.

Medvesi Fotós Maraton 2016

Légy felfedező!

Idén június 3. és 5. között kerül megrendezésre a Karancs-Medves vidék egyik legjelentősebb, legnívósabb programsorozata, a Medvesi Fotós Maraton.

A Medvesen, a terület méretéhez mérve a legsűrűbb hazánkban a középkori várromok aránya, itt található Közép-Európa legnagyobb bazaltfennsíkja. A Karancs vidékével ezt a tájat tartják a palócság központjának. Az 550 méter magasságban húzódó fennsík alföldi pusztára hasonlít, a mélybe lefutó völgyek kárpáti jellegű területek, a magas hegységekre jellemző élővilággal. Úgy tűnik, itt települ meg a barnamedve újra a 21. században hazánkban. Itt voltak Magyarország legmagasabban fekvő szénbányái, itt faragták a macskaköveket, amelyekkel Budapest utcáit is fedték a 19. században. Itt ered a Zagyva és a Tarna.
Itt alakult meg Európa legelső határon átnyúló geoparkja. A Medves hazánk egyik legváltozatosabb és legszebb tája – és ma még szinte teljesen ismeretlen. A klíma szubalpin, az élővilág változatos, a sziklák látványosak, az emberek barátságosak, a napnyugta fenséges, a táj lenyűgöző.
Fotózz velünk ezen a tájon, gyere el a Medvesi Fotós Maratonra!

Regisztrálj a rendezvény hivatalos honlapján, és kövesd az esemény folyamatosan frissülő híreit akár ott, akár a facebookon!

Amennyiben szállásra van szükséged, úgy ne halogasd holnapra: a Macskakő Vendégház 20% kedvezményt biztosít a szállás és egyéb szolgáltatásai árából a rendezvény regisztrált résztvevői számára a fotós maraton idejére!